Home > Maistas > Sveikesnio ir skanesnio maisto gaminimo paslaptys

Sveikesnio ir skanesnio maisto gaminimo paslaptys

Sveikesnio ir skanesnio maisto gaminimo paslaptys

Maisto gaminimas gali būti tiek sveikas, tiek skanus, jei naudojame tinkamus ingredientus. Vienas iš tokių ingredientų, turinčių daugybę naudingų savybių ir suteikiančių maistui ypatingą skonį, yra alyvuogių aliejus. Šiame straipsnyje aptarsime, kokia jo nauda sveikatai bei kaip aliejų galima panaudoti gaminant maistą.

Alyvuogių aliejaus nauda sveikatai

Alyvuogių aliejus, ypač pirmojo spaudimo (extra virgin), yra žinomas dėl savo teigiamo poveikio sveikatai. Pirmiausia, jis yra puikus mononesočiųjų riebalų šaltinis, kurie padeda mažinti blogojo cholesterolio lygį kraujyje, tuo pačiu didindami gerojo cholesterolio kiekį. Tai gali padėti sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Be to, alyvuogių aliejus yra turtingas antioksidantų, tokių kaip vitaminas E ir polifenoliai. Antioksidantai padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie gali sukelti uždegimą. Taip pat yra įrodyta, kad alyvuogių aliejus gali turėti priešuždegiminių savybių, kurios gali padėti sumažinti lėtinių ligų, tokių kaip artritas, riziką.

Alyvuogių aliejaus naudojimas gaminant maistą

Alyvuogių aliejus yra labai universalus ir gali būti naudojamas įvairiais būdais, pradedant salotų padažais ir baigiant kepimu. Dėl savo švelnaus ir malonaus skonio jis puikiai tinka padažams, marinatams ir garnyrams.  Daugiau informacijos: maistassielai.lt.

Įtraukiant alyvuogių aliejų į kasdienę mitybą, galite pagerinti patiekalų skonį ir jų maistinę vertę. Pridėkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ant virtų daržovių, grūdų ar net sriubų, kad suteiktumėte joms papildomo skonio ir maistinių medžiagų. Alyvuogių aliejus taip pat gali būti naudojamas vietoj sviesto ar kitų riebalų kepiniuose, suteikiant jiems švelnesnę tekstūrą ir sveikesnį riebalų profilį.

Kai kalbame apie kepimą, svarbu paminėti, kad kepant labai aukštoje temperatūroje, rekomenduojama naudoti rafinuotą alyvuogių aliejų. Taip maistas išliks sultingas ir įgaus subtilų skonį.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *