Mūsų kasdienės mitybos įvairovė yra būtina, kad gautume visas maistines medžiagas, kurių mums reikia, kad būtume sveiki. Maisto rate arba piramidėje apie du trečdalius sudaro augalinis maistas, pavyzdžiui, vaisiai, daržovės ir grūdai. Visų pirma, grūdai yra svarbus angliavandenių, vitaminų, mineralų ir skaidulų šaltinis.
Tam, kad mūsų mityba būtų subalansuota, turime užtikrinti jos įvairovę ir į ją įtraukti atitinkamų produktų. Viena jų – kruopos, kurių skonio ir išganingo poveikio mūsų organizmui negalima paneigti.
Darnoje su gamta
Kruopos yra visiškai natūralus produktas. Tai idealus pagrindas sveiką gyvenimo būdą besivadovaujančių žmonių mitybai, kur kasdienį valgiaraštį stengiasi sudaryti iš vertingų ir kokybiškų ingredientų. Dėl šiuolaikinių technologinių procesų ir minimalaus kruopų apdorojimo mums nereikia jaudintis dėl konservantų ar neaiškių žymėjimų ant pakuotės. Taip pat verta žinoti, kad kokybiškos kruopos yra viso grūdo produktas.
Dėmesys sveikatai
Kruopos yra sudėtingų angliavandenių šaltinis ir suteikia energijos veikti – tačiau jų suvalgę nesijausime sunkiai, kaip suvalgę bulvių ar makaronų. Kruopose esantis krakmolas skyla lėtai ir ilgam aprūpina maistu tiek mūsų smegenis, tiek visa organizmą.
Kruopos racione labai pagerina mūsų sveikatą, padeda kovoti su vidurių užkietėjimu ir sumažina sergamumą tokiomis ligomis kaip diabetes. Prisideda prie svorio kontrolės, sureguliuoja cholesterolį, o tai naudinga kraujotakos sistemai, palaiko širdies, kaulų, nervų ir imuninės sistemos bei viso organizmo sveikatą.
Grūduose gausu folio rūgšties, ferulo rūgšties, vitaminų A, C, E, B9, cinko, seleno ir likopeno – visų svarbių antioksidantų sveikam ir subalansuotam organizmui palaikyti.
Subalansuotos mitybos pasirinkimas ir investicijos į kokybišką maistą garantuoja daug naudos jūsų sveikatai. Toks maistas gerina virškinimo sistemą ir leidžia tinkamai funkcionuoti organizmui, gerina miego kokybę, gerina odos ir plaukų išvaizdą, užtikrina gerą nuotaiką ir stiprina imuninę sistemą.