Veršiena yra švelniai rausvos spalvos ir šiek tiek rūgštaus kvapo mėsa. Joje beveik kūno riebalų ir jis yra daug liesesnė nei kiauliena ar jautiena. Šis lengvai virškinamas produktas turi daug maistinių savybių. Jis taip pat pasižymi unikaliu skoniu. Kodėl į kasdienį meniu verta įtraukti veršienos? Kokias sveikatą stiprinančias savybes ji turi?
Kas yra veršiena?
Veršiena -ne vyresnių nei šešių mėnesių veršelių (dažniausiai jaunų pieninių veislių bulių, kurie dėl lyties negali duoti pieno) mėsa. Kokybiškiausia veršiena laikoma gyvulių iki aštuonių savaičių mėsa, kuri buvo šeriama tik motinos pienu (tokios rūšies mėsą sunku gauti, nes pramoniniuose ūkiuose veršeliai gauna pakaitinį pašarą). Veršiena minkšta, stipriai infiltruota jungiamojo. Ji laikoma viena iš sveikiausių mėsos rūšių. Joje gausu maistinių medžiagų, todėl ji ypač rekomenduojama vyresnio amžiaus, dietos besilaikantiems žmonėms, vaikams. Veršienayra viena iš pirmųjų mėsos rūšių, kurią galima duoti kūdikiams. Ją rekomenduojama įtraukti į vyresnio nei 12 mėnesių vaiko meniu.
Veršiena – savybės
Daug gerų savybių turi veršiena.Internetugalima patogiai įsigyti šios turtingos savo savybėmis mėsos. 100 g veršienos randame net 20 g lengvai virškinamų (turinčių pilną aminorūgščių rinkinį) baltymų ir vidutiniškai 3,5 g riebalų.
Veršiena yra vertingas B grupės vitaminų, daugiausia B1 ir B2, bei niacino šaltinis. Joje taip pat gausu kobalamino, kuris dalyvauja raudonųjų kraujo kūnelių formavimesi ir regeneracijoje. Ši mėsa taip pat pasižymi dideliu geležies kiekiu, todėl ji dažnai rekomenduojama žmonėms, sergantiems mažakraujyste. Iš visų veršelių skerdienos elementų kepenys yra turtingiausios vitaminų ir mineralų. Joje taip pat yra vitaminų A ir C. Taip pat verta žinoti, kad veršiena yra puikus konjuguotos linolo rūgšties šaltinis, kuri, kaip patvirtina tyrimai, turi daug sveikatą stiprinančio poveikio. Ji pasižymi antiaterosklerozinėmis ir baktericidinėmis savybėmis, mažina vėžio riziką ir stabdo 2 tipo diabeto vystymąsi.Veršiena internetu greitas būdas gauti vertingos mėsos tiesiai į namus.