Pažvelkite į meksikietišką maisto racioną. Šie įprasti ingredientai sukūrė dominuojančius Meksikos virtuvės skonius ir geriausius receptus, kuriuos galima gaminti su jais. Jeigu nėra galimybės gaminti, tikriausiai jūsų mieste populiarus ir meksikietiškas maistas į namus, tad išbandykite ir tai!
Kokia yra Meksikos virtuvės istorija?
Meksikos virtuvės istorija yra ilga ir gili, šimtmečiais senesnė nei pati Respublika. Daugelis maisto produktų, kuriuos randame meksikietiškame racione, turi senovinius kilmės dokumentus. Pupelės, pomidorai, kukurūzai, čili pipirai – jie yra tarp pirmųjų pasaulyje auginamų maisto produktų ir buvo senovės Actekų ir Majų pagrindiniai produktai. Avokadai, žemės riešutai ir moliūgai taip pat buvo kilę iš Meksikos. 1521 m. užkariavimas padarė didelę įtaką Meksikos virtuvei, kurią žinome šiandien. Ispanai atsivežė gyvulių ir pieno produktų, tokių kaip sūris. Tokių produktų naujajame pasaulyje dar nebuvo galima rasti. Ispanai taip pat pristatė žoleles ir prieskonius, įskaitant česnaką, cukranendres ir kalendrą.
Kol neatvyko konkistadorai, dabartinės Meksikos teritorijoje nebuvo kviečių. Net ir šiandien Pietų Meksikoje, kur tortilijos vis dar gaminamos tradiciniu būdu, su kukurūzais, buritų yra nedaug. Kolonizacija taip pat atnešė Prancūzijos, Karibų jūros, Portugalijos, Vakarų Afrikos ir Pietų Amerikos virtuvių ir gaminimo technikų asimiliaciją.
Kas vis dėlto yra „tikras“ meksikietiškas maistas?
Virtuvė nuolat tobulėja, niekada nėra įkalta į amžinybę. Taigi tokie žodžiai kaip „tikras“ ar „autentiškas“ visada yra šiek tiek perkrauti. Tačiau mes padarysime viską, kad patektume į autentiškos meksikietiškos virtuvės šerdį.
Pabandykite paragauti švelnių barbacoa tacos su namine salsa verde ir dubenį traškių tortilijų traškučių su šviežiausiu ir kvapniausiu gvakamoliu, kuris kada nors papuoš jūsų skonio receptorius. Internete galite rasti daug puikių receptų, kurie padės šiek tiek susipažinti su meksikietiška virtuve.